top of page
  • Balogh-Baksza Anita

DUBLIN - KREATIVITÁS ÉS INNOVÁCIÓ

2021 nyarán Írországba látogattam az ERASMUS + program keretein belül. Egy 5 napos tanfolyamon vettem rész, melynek címe: Integrating Creativity and Innovation into teaching. A mobiltás alatt - a tanfolyam többi résztevője segítségével - a különböző európai iskolában jól bevált online felületek felhasználást és lehetősségeit próbáltuk, tanultuk.

A tanfolyam 3x1,5 órás volt, minden nap. Az oktató inkább csak megfigyelő volt az egész hét alatt. Tőle új információt nem kaptunk, de a tanfolyam résztevői nagyon aktívak és lelkesek voltak. Így a német, spanyol és lengyel iskolákban használt digitális oktatást segítő anyagokkal is megismerkedtem. Van, amit már be is építettem a mindennapi tanóráimban. A COVID helyzet pozitív hozománya, hogy rengeteg online, webes felület jött létre, mely az online tanítást segíti, érdekessé teszi a monoton tananyagot.

Írország gyönyörű. Volt szerencsém egy egynapos buszos kiránduláson is részt venni, ahol csodálatos helyeken jártunk. Dublin egy nyüzsgő, ezerarcú város, könnyen és egyszerűen használható tömegközlekedéssel, ami nagyon megkönnyíti a város felfedezését. Az időjárással szerencsénk volt, hiszen az eső szinte nem is esett, de nagyon hűvös volt.

Örök élmény marad!


bottom of page