top of page
  • Anna Kiara Mira

Szeptember 19. Második nap

Reggel izgatottan indultunk iskolába. Volt, aki busszal, volt, aki autóval, de volt, aki gyalogosan.

A napi programot strandolással kezdtük. A partra érve gyönyörű látvány fogadott mindenkit, főleg azokat, kik még nem voltak tengerparton. Bár a hideg víz sokakat elijesztett a tengerben való fürdéstől, a bátrak belementek a jéghideg tengervízbe, mely eléggé sós volt. A tengeri fürdőzést az iskola medencéjében folytatta az egyhetes csoport, míg a 2 hetesek elkezdtek a fenntarthatóságról társalogni.

Mikor 15:30-at ütött az óra, mi is megtettük utunkat a tanterembe, ahol a digitális készségekkel kezdtünk el foglalkozni. Megtudtunk sok érdekes információt, mint például hogy a 11 évesek 53%-nak már van telefonja. Sok új alkalmazással ismerkedtünk, ezek között volt a Prezi, Canva, H5P, Animaker, melyeket mind ki tudtuk próbálni csapatmunka keretei között. A tanárnőnk, aki ahhoz képest hogy nem angol az anyanyelve, eléggé jól beszéli a nyelvet, megmutatta a digitális múzeumokat, amit utána körbejárhattunk. Nekünk a brit múzeum tetszett a legjobban. Az óra végét a prezentációk megbeszélésével fejeztük be. Miután egyeztettünk tanárainkkal a következő napi programról, mindenki hazament a „családjához”, ahol már várta a meleg vacsora.

Nagyon jól telt ez a hétfő. Pár napja még nem is gondoltuk, hogy így összefogunk egyszer tartani, jól éreztük magunkat együtt. Sok nevetés, móka vár még ránk, a végén haza se akarunk majd menni...


Biró Mira, Kovács Kiara, Madari Anna

bottom of page