top of page
  • Horka Gabriella

Rovinj - Játékok bűvöletében

2022.07.17-23.

Nagy izgalommal vágtam neki a programnak, mely számomra az első alkalom volt.

Csodálatos helyen, Horvátország kis városában, Rovinjban rendezték meg kurzusomat, melynek címe: Matekos játék, játékos matek.

Mindig fontos volt számomra, hogy az átadni kívánt tananyagot érdekesebbé, játékosabbá tegyem a gyermekek számára, hiszen számukra lételem a játék. Ez teszi ki napjaik nagy részét, így fejlődnek a tanuláshoz szükséges készségek és képességek is. Úgy gondolom, hogy a játékos foglalkozásokkal több gyermeket tudunk bevonni cselekvő résztvevőként az oktatás folyamatába, így sokkal könnyeben rögzül a tananyag.

A program 7 napból állt. Első napon megismerkedtünk a kurzus vezetőivel, a résztvevőkkel, valamint az iskolával, majd nekiláttunk a munkának. A hét során számos játékot, játékos módszert tanulhattunk meg, melyet könnyen beilleszthetünk oktatásunk során, sőt a többségét mi magunk a gyermekekkel el is készíthetünk. A kurzus alkalmával bemutatott játékok, játékos foglalkozások egyszerűek, könnyen elsajátíthatók, de akár kombinálhatók is. Az alap ötleteket átkonvertálhatjuk különböző tantárgyakra és évfolyamokra. Minden igényt kielégítő, rengeteg ötletet, tanácsot adó kurzuson vehettünk részt, amiért nagyon hálás vagyok. A kurzus vezetői kedves, segítőkész és hihetetlen tudással bíró hölgyek voltak, akik az átadott anyagot tapasztalataikból merítették. Ez még nagyobb hitelt ad tudásuknak.

Mindemellett a város is gyönyörű, egy igazi ékszerdoboz kis színes utcácskáival. A helyiek kedvesek, segítőkészek. A tájat feldobják a csodálatos olajfaligetek és a gyönyörű tengerpart.

Köszönöm, hogy részese lehettem.

Horka Gabriella




bottom of page