top of page
  • Turmely Zsuzsanna

Rovinj: a történetmesélés modern eszközei

Rovinj 2022.07.10-16 Visual Storytelling

Vasárnap délután öt órakor találkoztunk az iskola kertjében, ahol Krisztina ellátott minket sok hasznos információval a következő hétre. Megismerkedtem Pataki Mariannával, a kurzusom vezetőjével. Körbevezetett az épületben, majd ismerkedés gyanánt kérdéseket tettünk fel egymásnak egy másik csoport tagjaival. Fél nyolckor indultunk tovább egy vendéglőbe, ahol tovább beszélgethettünk az újonnan megismert kollégákkal, a három fogásos vacsora nagyon finom és bőséges volt.


A főétel egy igazi horvát különlegesség az isztirai fuzi: kézzel sodort csigatészta zöldségekkel!


Másnap, hétfőn elkezdődött a munka négy olasz kollégával, akik felnőttokatatásban dolgoznak. Ebben a mai digitális világban áttevődött a hangsúly a verbálisról a nonverbális/ vizuális bemutatókra, mindannyiunk számára fontos, hogy érdekesebb, magával ragadóbb prezentációkkal mutassuk be az átadandó tananyagot. Az egész kurzus Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg novelláját dolgozta fel újra. Készítettünk egy gondolat-térképet, majd rendőrségi nyomozást indítottunk, hogy hová tűnhetett el a kis herceg.


A szemtanúk bőrébe bújtunk és videó avatárokkal vettük videóra a vallomásukat. Ez nagyon vicces folyamat volt, mert az egész gondolatmenetet meg kellett fogalmazni, felolvasni, elpróbálni, felvenni és testi mimikákat is rögzítettünk a különböző szavakhoz. Kreativitásunkat szabadjára engedve új befejezést találtunk ki a történetnek.


A tyúkokra vigyázó kutya vallomásának felvétele, a háttérben az elkövetők…😊


Összegyűjtöttük a jó prezentáció alapjait.


A hét végére összeállt a prezentációm, melyben interaktív kattintással elérhetőek különböző symple infografikák videóval. Rengeteget tanultam a kurzus alatt, és biztos vagyok benne, hogy most már gördülékenyebben fogok megszerkeszteni egy prezentációt, főleg, hogy ennyi interaktív technikával tudom társítani.

Ezt a videót a kurzusról készítettem:







A digitális kompetenciám fejlesztése után minden nap találtunk egy szuper tengerpartot, majd Rovinj kulináris érdekességeit is megízlelhettem kiváló éttermeiben!




bottom of page