top of page
  • Marx Virág

Nafplio: Játékosítás egy festői szépségű városban

2022. július 18-23.

Az idei képzés helyszínét a festői szépségű görög városban: Nafplio-ban biztosította a képző cég. A város a Peloponnészosz keleti részén található, körülbelül 150 km-re Aténtól. Minden Görögországba utazónak szívből ajánlom ezt a kis ’ékszerdobozt’ lélegzetelállítóan csodás látványosságaival és hangulatos kis belvárosi utcáival. Tájékozódva a városról, már az utazás előtt láttam, hogy tökéletes helyszín lehet a tanfolyamhoz, ami később be is igazolódott. Lenyűgözött a város fölé magasodó Palamidi erőd, de a központi tengerparti sétánnyal szemben található kis sziget látványa is elvarázsolt, rajta a Bourtzi erőddel.

Egy Művészeti központ adott helyet a képzésnek, melynek a címe: ’The Fundamental ICT Tools for Education’. Eredetileg nem erre a tanfolyamra jelentkeztem, mert a Játékosítás témában szerettem volna elmélyülni inkább, de sajnos azt a tanfolyamot nem erősítették meg. Mivel azonban a másik tanfolyam leírásában is szerepelt a Játékosítás, ezért annál maradtam.

A csoport nyitott és kommunikatív tagokból állt, több portugál, egy spanyol, egy román és olasz résztvevővel. Az egyetlen nehézséget az okozta, hogy néhány csoporttagnak komoly nyelvi korlátai voltak, ami lassította a haladást. Az oktató nagyon kedves, kommunikatív és szórakoztató egyénisége viszont mindig átlendítette a csoportot az elakadásokon. Az órák egyébként nagyon jó hangulatban teltek és sokat nevettünk. Betekintést nyertünk a fotó és videó készítés / szerkesztés világába, készítettünk saját blogot. Hasznos ismereteket szereztünk a távoktatás, ’e-learning’ és ’blended learning’ témákban. Foglalkoztunk a különböző Google applikációkkal is, és számos olyan applikáció került bemutatásra a Gamifikáción belül, amelyek használata várhatóan nagy motivációt jelent majd a gyerekek számára. Az itt szerzett tudást szeretném kamatoztatni az óráimon, ami a gyerekek mellett engem is nagyon motivál.


A tanórákon kívül még kiemelném a képző által szervezett, színvonalas kulturális programokat is. Nagy élményt jelentett számunkra egy távoli kis szigetekre szervezett hajókirándulás. Hydra szigete varázsolt el leginkább festői tájaival és különleges hangulatával. A szamárháton ’közlekedők’ üde színfoltjai voltak a szigetnek, itt ugyanis nem lehet autóval és motorral közlekedni, így a friss levegő is biztosított volt. A legfantasztikusabb kulturális élményt a tökéletes állapotban fennmaradt ókori epidauroszi színház látványa és az ott látott görög dráma jelentette számomra.

Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult ahhoz, hogy a pályázat idén is megvalósulhatott, és ismét részese lehettem a külföldi továbbképzésnek. Megint gazdagabb lettem mind tudásban, kulturális értékek megismerésében, mind pedig a csapatépítés és nemzetközi együttműködés terén. Köszönöm!


bottom of page